Zasady XXI Mistrzostw w Pieczeniu Babki i Kiszki Ziemniaczanej! / Uroczysko 2019

Zapraszamy do startu w XXI Mistrzostwach Świata w Pieczeniu Babki i Kiszki Ziemniaczanej wszystkich – tak profesjonalne firmy jak i domowych kucharzy! Poniżej krótkie konkursowe zasady startu w mistrzostwach. Niech zwyciężą najlepsi!



Kategoria „INDYWIDUALNA” podczas XXI MISTRZOSTW ŚWIATA W PIECZENIU KISZKI I BABKI ZIEMNIACZANEJ W KATEGORII “INDYWIDUALNEJ”

Wszystkich domowych miłośników Babki i Kiszki Ziemniaczanej 9 czerwca 2019 roku zapraszamy do Supraśla do wzięcia udziału

W kategorii „Indywidualnej” mogą wziąć udział zarówno indywidualni zawodnicy jak i stowarzyszenia agroturystyczne, przedstawiciele poszczególnych gmin i miejscowości.

Warunkiem udziału jest dostarczenie porcji babki lub kiszki ziemniaczanej (w formie typowej blachy do pieczenia) do godz. 12:00 do namiotu organizacyjnego Uroczyska, który będzie mieścił się na pl. T. Kościuszki w Supraślu, nieopodal sceny. Każda porcja otrzymuje zakodowany numer indywidualny i w takiej postaci dociera do Jury. Jury po ocenie wydaje werdykt i dopiero wtedy poznajemy autora zgłoszonej potrawy.

UWAGA PRAKTYCZNA: wyroby zaleca się dostarczać gorące np. w torbach termoizolacyjnych, w celu dłuższego zachowania właściwej temperatury i utrzymania walorów smakowych.

Zwycięzcy konkursu otrzymają pamiątkowe puchary i dyplomy oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów naszych Mistrzostw

Zgłoszenie uczestnictwa: na miejscu podczas trwania imprezy.


Kategoria „DUŻY PRODUCENT” podczas XXI MISTRZOSTW ŚWIATA W PIECZENIU KISZKI I BABKI ZIEMNIACZANEJ W KATEGORII “INDYWIDUALNEJ”

Zapraszamy również do udziału w Mistrzostwach Pieczenia Babki i Kiszki Ziemniaczanej również firmy zajmujące się produkcją owych specjałów! Poniżej znajdą Państwo konkursowe zasady udziału.

REGULAMIN

  • Do celów konkursowych uczestnicy dostarczają po ok. 10 kg. wyrobu
  • Organizatorzy przygotowują tacki degustacyjne z próbek wszystkich wyrobów o łącznej masie ok. 200-250 g.
  • Cenę takich tacek degustacyjnych ustala się na 5 zł.
  • Organizator przygotowuje chorągiewki z kodami, którymi zostaną oznaczone próbki wyrobów
  • Do zakupionej tacki degustacyjne dołączony będzie kupon konkursowy na którym konsumenci będą odznaczali najlepsze wyroby
  • Liczenie głosów oddanych na poszczególne wyroby odbędzie się komisyjnie
  • Pośród złożonych kuponów losuje się jeden, którego właściciel otrzyma pamiątkową nagrodę
  • Uczestnicy konkursu wnoszą opłatę organizacyjną w kwocie 200 zł netto.
  • Zwycięzcy otrzymają puchar lub inną formę nagrody oraz dyplom potwierdzający zdobycie tytułu Mistrza Świata W Pieczeniu Babki/Kiszki Ziemniaczanej w roku 2019!
  • Informacje szczegółowe:
    – e-mail: uroczysko@uroczysko.pl
    – telefon: 85 74-33-089 (od poniedziałku do piątku między 10:00 a 14:00)