Zapraszamy do startu w XXI Mistrzostwach Świata w Pieczeniu Babki i Kiszki Ziemniaczanej wszystkich – tak profesjonalne firmy jak i domowych kucharzy! Poniżej krótkie konkursowe zasady startu w mistrzostwach. Niech zwyciężą najlepsi!
Kategoria „INDYWIDUALNA” podczas XXI MISTRZOSTW ŚWIATA W PIECZENIU KISZKI I BABKI ZIEMNIACZANEJ W KATEGORII “INDYWIDUALNEJ”
Wszystkich domowych miłośników Babki i Kiszki Ziemniaczanej 9 czerwca 2019 roku zapraszamy do Supraśla do wzięcia udziału
W kategorii „Indywidualnej” mogą wziąć udział zarówno indywidualni zawodnicy jak i stowarzyszenia agroturystyczne, przedstawiciele poszczególnych gmin i miejscowości.
Warunkiem udziału jest dostarczenie porcji babki lub kiszki ziemniaczanej (w formie typowej blachy do pieczenia) do godz. 12:00 do namiotu organizacyjnego Uroczyska, który będzie mieścił się na pl. T. Kościuszki w Supraślu, nieopodal sceny. Każda porcja otrzymuje zakodowany numer indywidualny i w takiej postaci dociera do Jury. Jury po ocenie wydaje werdykt i dopiero wtedy poznajemy autora zgłoszonej potrawy.
UWAGA PRAKTYCZNA: wyroby zaleca się dostarczać gorące np. w torbach termoizolacyjnych, w celu dłuższego zachowania właściwej temperatury i utrzymania walorów smakowych.
Zwycięzcy konkursu otrzymają pamiątkowe puchary i dyplomy oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów naszych Mistrzostw
Zgłoszenie uczestnictwa: na miejscu podczas trwania imprezy.
Kategoria „DUŻY PRODUCENT” podczas XXI MISTRZOSTW ŚWIATA W PIECZENIU KISZKI I BABKI ZIEMNIACZANEJ W KATEGORII “INDYWIDUALNEJ”
Zapraszamy również do udziału w Mistrzostwach Pieczenia Babki i Kiszki Ziemniaczanej również firmy zajmujące się produkcją owych specjałów! Poniżej znajdą Państwo konkursowe zasady udziału.
REGULAMIN
- Do celów konkursowych uczestnicy dostarczają po ok. 10 kg. wyrobu
- Organizatorzy przygotowują tacki degustacyjne z próbek wszystkich wyrobów o łącznej masie ok. 200-250 g.
- Cenę takich tacek degustacyjnych ustala się na 5 zł.
- Organizator przygotowuje chorągiewki z kodami, którymi zostaną oznaczone próbki wyrobów
- Do zakupionej tacki degustacyjne dołączony będzie kupon konkursowy na którym konsumenci będą odznaczali najlepsze wyroby
- Liczenie głosów oddanych na poszczególne wyroby odbędzie się komisyjnie
- Pośród złożonych kuponów losuje się jeden, którego właściciel otrzyma pamiątkową nagrodę
- Uczestnicy konkursu wnoszą opłatę organizacyjną w kwocie 200 zł netto.
- Zwycięzcy otrzymają puchar lub inną formę nagrody oraz dyplom potwierdzający zdobycie tytułu Mistrza Świata W Pieczeniu Babki/Kiszki Ziemniaczanej w roku 2019!
- Informacje szczegółowe:
– e-mail: uroczysko@uroczysko.pl
– telefon: 85 74-33-089 (od poniedziałku do piątku między 10:00 a 14:00)